OVAJ PRAH REŠAVA MNOGE PROBLEME U DOMAĆINSTVU: Jeftin je, a evo kako se pravilno koristi
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/ Caters Video

savet

OVAJ PRAH REŠAVA MNOGE PROBLEME U DOMAĆINSTVU: Jeftin je, a evo kako se pravilno koristi

Aktivni ugalj je crni prah bez mirisa koji se od davnina koristi za detoksikaciju organizma jer ima snažnu sposobnost vezivanja toksina i otrovnih materija.

Objavljeno:

Posljednjih godina je postao toliko popularan, a malo ko zna gde ga sve možete primeniti i kako. Često se koristi i za ublažavanje posledica trovanja, ali nije efikasan kod svih slučajeva. Primera radi, nema efekta kod trovanja alkoholom, teškim metalima, litijumom ili kiselinama. Ovo su primeri gde je aktivni ugalj efikasan:

Čisti kosu Zbog prljavštine i skupljanja ostataka proizvoda, kosa može izgledati masno i beživotno. Aktivni ugalj apsorbuje svu prljavštinu iz kose i temena. Pomešajte jednu čajnu kašičicu praha aktivnog uglja, dve kašičice šampona s prirodnim sastojcima i pola kašičice tople vode. Nanesite mešavinu kao običan šampon na mokru kosu, a zatim isperite vodom.

Izbeljuje zube Ova aktivna supstanca privlači i veže male čestice naslaga na zubima, a to objašnjava njegov efekat izbeljivanja zuba. Upravo to je razlog zašto se aktivni ugalj dodaje brojnim zubnim pastama.

Buđ
foto: Facebook printscreen

Uništava buđ Postoji širok raspon hemijskih proizvoda koji ljudima mogu da pomognu da se reše vlage, ali aktivni ugalj je prirodan način. Treba pomešati pola šoljice aktivnog uglja u prahu s jednom šoljicom vode i tu pastu naneti na područje gde se pojavila buđ. Neka stoji 10 do 20 minuta, a zatim se to mesto treba isprati vodom.

Smanjuje gasove Aktivni ugalj može biti vrlo efikasan u smanjenju gasova, pogotovo nakon konzumacije namirnica kao što je pasulj. On takođe može da smanji mučninu, ali koristite ga samo povremeno.

Ublažava dijareju i veže otrove Jedna od najčešćih upotreba aktivnog uglja jeste za lečenje dijareje i ublažavanje posledica konzumiranja pokvarene ili otrovne hrane. Aktivni ugalj za sebe veže sve toksine i otrove.

Bonus video:

03:46

STVAR BI MOGLA DA IZMAKNE KONTROLI ZBOG UZGAJANJA MARIHUANE KOD KUĆE?! U Nemačkoj zabrinuti zbog tri biljke po domaćinstvu

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.